Sposób przygotowania:
ogórki kiszone
Przyrządzamy zalewę do ogórków.
Na pół litra gorącej wody dajemy pół łyżeczki soli. Chrzan, koperek i czosnek - siekamy. - nie drobno. Ogórki układamy ciasno w słoiku, na wierzch wsypujemy łyżkę posiekanych przypraw. Zalewamy gorącą zalewą. Zakręcić słoiki, sprawdzić czy nie wchodzi powietrze. nie ma potrzeby gotowania słoików. trzymac w ciemnym miejscu.
Smacznego:)
Na pół litra gorącej wody dajemy pół łyżeczki soli. Chrzan, koperek i czosnek - siekamy. - nie drobno. Ogórki układamy ciasno w słoiku, na wierzch wsypujemy łyżkę posiekanych przypraw. Zalewamy gorącą zalewą. Zakręcić słoiki, sprawdzić czy nie wchodzi powietrze. nie ma potrzeby gotowania słoików. trzymac w ciemnym miejscu.
Smacznego:)