Sposób przygotowania:
Ogórki kiszone
Ogórki dokładnie szoruję pod bieżącą wodą. Korzenie chrzanu myję, obieram ze skórki, kroję na mniejsze kawałki.
W wyparzony i suchy duży słoik wkładam kwiaty kopru, po kilka obranych ząbków czosnku, po łyżeczce gorczycy, po kawałku chrzanu, układam ciasno ogórki.
W garnku gotuję wodę, dodaję sól, korzeń chrzanu, dokładnie mieszam, wrzącą zalewą zalewam ułożone ciasno w słoiku ogórki.
Lekko zakręcam, odstawiam na 3- 4 dni w ciepłe miejsce, po tym czasie słoiki mocno dokręcam i przenoszę w chłodne miejsce np. do spiżarni lub do piwnicy.
W wyparzony i suchy duży słoik wkładam kwiaty kopru, po kilka obranych ząbków czosnku, po łyżeczce gorczycy, po kawałku chrzanu, układam ciasno ogórki.
W garnku gotuję wodę, dodaję sól, korzeń chrzanu, dokładnie mieszam, wrzącą zalewą zalewam ułożone ciasno w słoiku ogórki.
Lekko zakręcam, odstawiam na 3- 4 dni w ciepłe miejsce, po tym czasie słoiki mocno dokręcam i przenoszę w chłodne miejsce np. do spiżarni lub do piwnicy.