Ogórki konserwowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniałe ogórki konserwowe.

Ogórki konserwowe

Składniki:

Ogórki konserwowe

 

  • Składniki:
  • 10 kg ogórków
  • 4 l wody
  • 2 szkl. octu 10 %
  • 4 czubate łyżki soli
  • 12 czubatych łyżek cukru
  • 2 średnie marchewki
  • 2 średnie cebule
  • 30 ziarenek ziela angielskiego
  • 15 listków bobkowych

 

Sposób przygotowania:

Ogórki konserwowe
Ogórki dokładnie umyć i po układać je w słoiczkach razem z : koprem, chrzanem i kilkami ziarenkami gorczycy. Zalewa: Do wody dodać : ocet, sól, cukier, marchewkę, cebulę, ziele angielskie, listka bobkowe. Mieszając od czasu do czasu tak by cukier się rozpuścił. Zalać zalewą, zamknąć, gotować przez 5 minut. SMACZNEGO!

Tagi:

ogórki