pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ogórki małosolne – tradycyjne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

standardowa wersja ogórków małosolnych

Ogórki małosolne – tradycyjne

Składniki:

Ogórki małosolne – tradycyjne

 

  • 1/2 kg ogórek oczyszczony,
  • 1 łyżeczka soli kamiennej,
  • 1 ząbek czosnku,
  • woda źródlana / mineralna,
  • 1 łodyga koper świeży,
  • 1 liść chrzanu

 

Sposób przygotowania:

Ogórki małosolne – tradycyjne
Do słoika wlewamy ok. 100ml wody mineralnej i wsypujemy czubatą łyżeczkę soli. Dokładnie mieszamy w celu rozpuszczenia soli i dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, koper oraz liść chrzanu. Następnie dokładnie i ciasno upychamy ogórki. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 2 dni. Smacznego.

Tagi:

ogórki