Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Ogórki na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Dobre ostre ogóreczki, przechowywać w chłodnym miejscu.

Ogórki na ostro

Składniki:

Ogórki na ostro

 

  • 2,5 kg małych ogórków
  • 2 łyżki soli
  • 1 1/2 łyżki chilii
  • 1 1/2 główki czosnku
  • 1/2 kg cukru
  • 1 1/2 szkl ocet

Sposób przygotowania:

Ogórki na ostro
Ogórki pokroić w grube plastry. Pokrojone ogórki dać do miski i posolić , zostawić na 8 godzin.
Następnie wylać wodę z ogórków i dodać resztę składników( czosnek siekać na drobne kostki).
Wszystko wymieszać razem zostawić na 12 godzin.
Po 12 godzinach wlać do tego ocet pomieszać wszystko razem i zostawić na 1 godzinę. Następnie wkładać do słoików i zakręcić nie gotować.

Tagi:

ogórki