Ogórki na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealny dodatek do wielu domowych obiadów.

Ogórki na ostro

Składniki:

Ogórki na ostro

 

  • Składniki:

 

  • 2 kg ogórków
  • 2 główki czosnku
  • 4 łyżki soli
  • 1 1/2 szkl. octu
  • 3 płaskie łyżeczki chili w proszku
  • 1/2 kg cukru

Sposób przygotowania:

Ogórki na ostro
Ogórki kroimy w plastry, solimy, odstawiamy na 6 godzin. Potem odlewamy wodę, posypujemy chili i rozdrobnionym czosnkiem. Gotujemy ocet z cukrem, zalewamy ogórki, mieszamy, dodajemy olej, odstawiamy na 12 godzin i gotowe. Teraz wystarczy przełożyć ogórki do słoików. Nie gotować.

Tagi:

ogórki