tysia874

tysia874

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Ogórki pikle w zalewie musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczny dodatek do obiadów i kanapek

Ogórki pikle w zalewie musztardowej

Składniki:

Ogórki pikle w zalewie musztardowej

 

  • 1 kg ogórków
  • 1/2 szklanki octu
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklankacukru
  • 3 łyżki soli5 łyżek musztardy sarepskiej
  • ziele angielskie
  • liśc laurowy

Sposób przygotowania:

Ogórki pikle w zalewie musztardowej
Ogórki obrac ze skórki, pokroic na 4 i włożyc do słoiczków. Dodac 3 ziarnka ziela i 1 liśc do każdego słoiczka. Zalewa: Wodę i ocet wlac do garnka, dodac cukier, sól , musztardę i zagotowac.Wlewac gorącą zalewę do słoiczków z ogórkami, zakręcic i pasteryzowac 10 minut.

Tagi:

ogórki