Sposób przygotowania:
ogórki po chińsku
Ogórki kroimy na grube plastry lub słupki zasypujemy solą i odstawiamy na 12 godzin.
Zalewa:
ocet, cukier >> zagotować
osobno zagotować olej
Gdy ogórki odstoją swoje, odlać wodę, dodać pokrojony czosnek oraz sypką chilli, wymieszać. Przełożyć do słoika/ków i zalać gorącym olejem oraz octem z cukrem, zakręcić. odstawić.
Ogórki można szamać, gdy opadną na dno słoika i zmienią kolor.
Zalewa:
ocet, cukier >> zagotować
osobno zagotować olej
Gdy ogórki odstoją swoje, odlać wodę, dodać pokrojony czosnek oraz sypką chilli, wymieszać. Przełożyć do słoika/ków i zalać gorącym olejem oraz octem z cukrem, zakręcić. odstawić.
Ogórki można szamać, gdy opadną na dno słoika i zmienią kolor.
misia53
pałla