zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2397]

Ogórki po żydowsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Przepis na te ogórki dostałam od koleżanki

Ogórki po żydowsku

Składniki:

Ogórki po żydowsku

 

  • 2 kg ogórków
  • 1 seler z liśćmi
  • 1 pietruszka razem z natką
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • koper , ziele angielskie , gorczyca
  • zalewa :
  • 3/4 szkl. octu
  • 3 szkl. wody
  • 3/4 zkl. cukru
  • 1 łyżka soli

Sposób przygotowania:

Ogórki po żydowsku
Ogórki przekroić wzdłuż , resztę warzyw pokroić w plastry , natkę posiekać . Ogórki w słoikach układać pionowo , pozostałe warzywa na wierzchu . Dodać przyprawy i zalać przegotowaną zalewą . Pasteryzować 5 min. (od zagotowania)

Tagi:

ogórki