kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Ogórki po żydowsku wg kasiunia16_16

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ogóreczki po zydowsku

Ogórki po żydowsku wg kasiunia16_16

Składniki:

Ogórki po żydowsku wg kasiunia16_16

 

  • Przepis na 5 kg ogórków
  • Zalewa:
  • 15 szklanek wody
  • 3 szklanki octu
  • 3 szklanki cukru
  • 6 łyżek soli
  • Dodatki:
  • 5kg ogórków
  • 2 pęczki kopru zielonego
  • 2 pęczki pietruszki zielonej
  • 1 kg marchwi
  • 3 selery
  • 6 cebul

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki po żydowsku wg kasiunia16_16
Zalewa: Woda, ocet, cukier, sól. Włożyć wszystko do jednego garnka, wymieszać i zagotować. Następnie ostudzić. Dodatki: 5 kg ogórków umyć i odłożyć na bok. Koper i pietruszkę opłukać wodą i posiekać. Marchew, seler, cebule obrać, umyć i pokroić w plastry. Na jeden słoik będzie przypadać: 3 plastry marchwi, 1 plaster selera, 1 plaster cebuli. Gdy te składniki znajda się w słoiku należy ułożyć ogórki. Następnie zalać je zalewą i gotować.

Tagi:

ogórki