Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Ogórki w miętowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

dodadek do mięs i nie tylko

Ogórki w miętowym sosie

Składniki:

Ogórki w miętowym sosie

 

  • 2 twarde ogórki obrane
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • 2 łyżki świeżego szczypiorku, drobno posiekanego
  • 2 łyżki świeżej mięty drobno posiekanej
  • sól i pieprz
  • 4 zielone liście kapusty

Sposób przygotowania:

Ogórki w miętowym sosie
Ogórki przekroić wzdłuż na pół i usunąc pestki. Pokroić w cienkie plastry. Odstawić.
W misce jogurt wymieszać z miętą i szczypiorkiem. Doprawić. Deliokatnie wmieszać plasterki ogórka. Chłodzić w lodówce 20 minut. Na 4 talerze położyć po jednym liściu kapusty. Na środek nałożyć mase ogórkową. odawać.

Tagi:

ogórki