Sposób przygotowania:
Ogórki w musztardzie i tabasco
Umyte ogórki obrać ze skóry. Potem pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Ćwiartki ogórków jeszcze przekroić wzdłuż na pół.
Ogórkami napełnić słoiki.
Składniki zalewy umieścić w garnku, zagotować i jeszcze gorącą zalać ogórki. Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut od zagotowania wody w garnku.
Wystudzone słoiki z ogórkami przechowywać w chłodnym miejscu.
Ogórkami napełnić słoiki.
Składniki zalewy umieścić w garnku, zagotować i jeszcze gorącą zalać ogórki. Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut od zagotowania wody w garnku.
Wystudzone słoiki z ogórkami przechowywać w chłodnym miejscu.
![Ogórki w musztardzie i tabasco Ogórki w musztardzie i tabasco](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-w-musztardzie-i-tabasco-518176.jpg)
![Ogórki w musztardzie i tabasco Ogórki w musztardzie i tabasco](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-w-musztardzie-i-tabasco-518177.jpg)
danielek