Sposób przygotowania:
Ogórki w musztardzie
Ogórki obrać ze skórki, umyć dokładnie i pokroić w ósemki. Wybieramy małe lub średnie raczej ogórki w których są małe pestki.
Przygotowujemy zalewę :zagotować wodę z cukrem i solą. Po zagotowaniu dodać ocet i musztardę, dokładnie wymieszać i zalewać gorącą zalewą ogórki ułożone pionowo ściśle w słoiczkach.
Do każdego słoiczka włożyć wcześniej ząbek czosnku i koper świeży. Pasteryzować 10 minut i wynieść do piwnicy.
Przygotowujemy zalewę :zagotować wodę z cukrem i solą. Po zagotowaniu dodać ocet i musztardę, dokładnie wymieszać i zalewać gorącą zalewą ogórki ułożone pionowo ściśle w słoiczkach.
Do każdego słoiczka włożyć wcześniej ząbek czosnku i koper świeży. Pasteryzować 10 minut i wynieść do piwnicy.