Sposób przygotowania:
Ogórki w musztardzie
Ogórki obrać ze skórki, umyć dokładnie i pokroić w ósemki. Wybieramy małe lub średnie raczej ogórki w których są małe pestki.
Przygotowujemy zalewę :zagotować wodę z cukrem i solą. Po zagotowaniu dodać ocet i musztardę, dokładnie wymieszać i zalewać gorącą zalewą ogórki ułożone pionowo ściśle w słoiczkach.
Do każdego słoiczka włożyć wcześniej ząbek czosnku i koper świeży. Pasteryzować 10 minut i wynieść do piwnicy.
Przygotowujemy zalewę :zagotować wodę z cukrem i solą. Po zagotowaniu dodać ocet i musztardę, dokładnie wymieszać i zalewać gorącą zalewą ogórki ułożone pionowo ściśle w słoiczkach.
Do każdego słoiczka włożyć wcześniej ząbek czosnku i koper świeży. Pasteryzować 10 minut i wynieść do piwnicy.
![Ogórki w musztardzie Ogórki w musztardzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-w-musztardzie-491932.jpg)