Sposób przygotowania:
Ogórki z musztardą francuskąOgórki
![Ogórki z musztardą francuską Ogórki z musztardą francuską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ogorki-z-musztarda-francuska-518033.jpg)
Ogórki obieramy ze skóry i kroimy na plastry o grubości 0,3 cm.
W słoiki
![Ogórki z musztardą francuską Ogórki z musztardą francuską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ogorki-z-musztarda-francuska-518034.jpg)
W wymyte słoiki wkładamy po gałązce kopru,ziele angielskie i liść laurowy oraz pokrojone ogórki
Zalewa
![Ogórki z musztardą francuską Ogórki z musztardą francuską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ogorki-z-musztarda-francuska-518035.jpg)
Składniki zalewy gotujemy mieszając by cukier się nie przypalił
Zalewanie
![Ogórki z musztardą francuską Ogórki z musztardą francuską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ogorki-z-musztarda-francuska-518036.jpg)
Gorącą zalewę wlewamy do słoików z ogórkami,zakręcamy i pasteryzujemy ok.20 min.
danielek