jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 522]

Brzoskwinie w syropie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Brzoskwinie ze słoików w zimie można wykorzystać do deserów na cisto z galaretką. Mamy brzoskwinie swoje bez konserwantów.

Brzoskwinie w syropie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brzoskwinie w syropie

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie w syropie
Brzoskwinie przebrać i pokroić na połówki, wyjąć kości i opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć i wkładać do wyparzonych słoików. Zagotować wodę z cukrem i dodać sok z cytryny, mieszając aż cukier będzie rozpuszczony.

Gorącym syropem zalewamy brzoskwinie w słoikach i zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy około 10 minut i odwracamy do góry dnem.

Po ostygnięciu wynosimy do piwnicy.
Brzoskwinie w syropie
Brzoskwinie przebrać i rozkroić na połówki
Brzoskwinie w syropie
Nastepnie wyjąć kości i opłukać pod bieżącą wodą
Brzoskwinie w syropie
wkładać do wyparzonych słoików dosyć ciasno
Brzoskwinie w syropie
Zalewać przygotowanym syropem i zakręcić słoiki ,pasteryzować