Loli

Loli

Kucharz
[Przepisów: 7]

Ogórki w zalewie musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Do wszystkiego, a do alkoholu najlepsze

Ogórki w zalewie musztardowej

Składniki:

Ogórki w zalewie musztardowej

 

  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3łyżeczki soli
  • 5 łyżeczek musztardy chrzanowej/polecam kozacką
  • 1l wody
  • 2.5kg ogórków
  • pieprz ziarna, ziele angielskie, gorczyca czosnek

Sposób przygotowania:

Ogórki w zalewie musztardowej
Wode zagotować, dodać ocet, sól, cukier, musztarde. Przestudzić ale nie całkowicie W słoikach po łyżce gorczycy, 3ziarna pieprzu, 3ziarna ziela, 2 ząbki czosnku (każdy przekrojony wzdłóż na pół!) Ogórki pokroić na ćwiartki można wcześniej obrać ze skóry ale niekoniecznie. Ogórki upchać w słoikach i zalać letnią zalewą. Pasteryzować10-15min

Tagi:

ogórki