gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Ogórki w zalewie musztardowo chrzanowej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo pyszny dodatek do obiadu i nie tylko.

Ogórki w zalewie musztardowo chrzanowej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ogórki w zalewie musztardowo chrzanowej

 

 

  • Składniki zalewy
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 4 szklanki wody
  • 3 łyżeczki soli
  • 5 łyżeczek musztardy
  • 3 łyżeczki chrzanu ze słoika

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki w zalewie musztardowo chrzanowej
Ogórki obieramy przecinamy na pół wydrążamy srodki i tniemy w czesci.Do słoika dajemy 3 ziarenka ziela angielskiego ,listek laurowy ,kawałek cebuli,parę ziarenek gorczycy i koperek wkładamy ogórki. Do garnka wlewamy wodę ,ocet,dodajemy sól,cukier, i zagotowujemy pod przykryciem studzimy.Do chłodnej zalewy dodajemy musztardę i chrzan mieszamy.Zalewą zalewamy słoiki zakrecamy i pasteryzujemy 8-10 minut. POLECAM ! ! !
Ogórki w zalewie musztardowo chrzanowej
Takie ogóreczki można podać do obiadu.

Tagi:

ogórki