Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najbardziej lubię ogórkową z własnoręcznie przygotowanego przecieru z ogórków kiszonych domowej roboty.

Ogórkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ogórkowa

 

  • 1,5 litra wywaru mięsno-warzywnego

 

 

  • 1/2 marchewki

 

  • pół cebulki

 

  • 1 ziemniaczek

 

 

  • szczypta soli, pieprzu i wegety

Sposób przygotowania:

Ogórkowa
Wywar wstawiamy na maly ogień. Obieramy i myjemy ziemniaka, kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Marchewkę obieramy i również ścieramy. Cebulkę obieramy i wrzucamy do zupki. Dodajemy ogórki z marchewką i gotujemy ok. 20 min. Dodajemy posiekany lubczyk, doprawiamy i gotujemy jeszcze 5 min.
Ogórkowa
Ogórkowa, najlepsza z ogórków małosolnych domowej roboty
Ogórkowa
Ogórkowa, najlepsza z ogórków małosolnych domowej roboty

Tagi:

ogórki