anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Podsmażana ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do zupy szczawiowej podsmażam szczaw, więc pomyślałam że może ogórkową, też tak przygotuję, pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę.

Podsmażana ogórkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Podsmażana ogórkowa

 

Sposób przygotowania:

Podsmażana ogórkowa
Skrzydełka umyć zalać wodą. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do zupy doprawić i gotować około 15 minut następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Gotować znowu około 15 minut. Dodać ryż i gotować do miękkości.

Ogórki zetrzeć i smażyć na maśle około 15 minut.

Następnie dodać do zupy doprawić całość. Całość zabielić śmietaną i zagotować. 
Podsmażana ogorkowa
warzywa zetrzec na tarce o duzych oczkach
Podsmażana ogorkowa
ziemniaki pokroic w kostkę dość dużą i równą
Podsmażana ogorkowa
podsmażone ogórki smakują w zupie naprawdę znakomicie