katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ogórkowa przegryzka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zostało mi trochę mielonych i kombinowałam do czego je wsadzić. Między innymi padło na taką mała przegryzkę na ogórku.

Ogórkowa przegryzka Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Ogórkowa przegryzka

 

  • małe ogórki 4 szt
  • mielone kotlety 2 szt
  • pomidor 1 szt duża
  • żółty ser 2-3 plastry
  • natka pietruszki 3-4 gałązki
  • majonez
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ogórkowa przegryzka
Ogórki obieramy i wydrążamy środki. Można je trochę posolić i odwrócić by ociekł sok a następnie wytrzeć papierowym ręcznikiem.

Kotlety mielone rozdrabniamy( można obrać panierkę)widelcem albo drobno siekamy nożem. Z pomidora wycinamy miąższ a resztę kroimy w kostkę. W kostkę kroimy też ser a pietruszkę drobno siekamy.

Wszystkie składniki łączymy majonezem i doprawiamy do smaku. Nakładamy na przygotowane ogórki.
Ogórkowa przegryzka
Ogórki obieramy i wycinamy z nich środki.
Ogórkowa przegryzka
Kotlety rozdrabniamy widelcem albo drobno kroimy nożem.
Ogórkowa przegryzka
Plastry sera kroimy w drobną kosteczkę.
Ogórkowa przegryzka
Przygotowane składniki łączymy majonezem i doprawiamy do smaku.
Ogórkowa przegryzka
Przygotowany farsz nakładamy na ogórki.
Ogórkowa przegryzka
Przygotowaną przystawkę można podawać.