Sposób przygotowania:
Krokiety z serem i pieczarkami
Ciasto:
Do miski wysypać mąkę, dodać pozostałe składniki, zmiksować. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Smażyć naleśniki na tłuszczu.
Farsz:
Cebulę obrać, drobno pokroić. Pieczarki opłukać, drobno pokroić w kosteczkę. Przesmażyć na tłuszczu cebulę, dodać pieczarki, sól i pieprz, razem wszystko podsmażyć przez chwilę, zdjąć z ognia, wsypać starty ser na tarce, dokładnie wymieszać.
Nakładać porcję farszu na każdego naleśnika, zwijać w krokiety.
Następnie zanurzać w jajku, obtaczać w tartej bułce i smażyć na złoty kolor.
Do miski wysypać mąkę, dodać pozostałe składniki, zmiksować. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Smażyć naleśniki na tłuszczu.
Farsz:
Cebulę obrać, drobno pokroić. Pieczarki opłukać, drobno pokroić w kosteczkę. Przesmażyć na tłuszczu cebulę, dodać pieczarki, sól i pieprz, razem wszystko podsmażyć przez chwilę, zdjąć z ognia, wsypać starty ser na tarce, dokładnie wymieszać.
Nakładać porcję farszu na każdego naleśnika, zwijać w krokiety.
Następnie zanurzać w jajku, obtaczać w tartej bułce i smażyć na złoty kolor.
zbysiowa
danielek