iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Okoń morski w papirusie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Do tej potrawy wykorzystujemy małe okonie

Okoń morski w papirusie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Okoń morski w papirusie

 

  • 1 szt okoń mały,
  • 2 szt papirus Winiary ,
  • tymianek,
  • granat

 

Sposób przygotowania:

Okoń morski w papirusie
Okonia wybieramy mniejszego wtedy szybciej się upiecze . Myjemy patroszymy i osuszamy . Do brzuszka kładziemy kawałek tymianku . zawijamy w papirus Winiary ja wybrałam ziołowo-czosnkowy . Smażymy na patelni. Podczas smażenia przyciskamy rybę łopatką ,żeby się dosmażyła . Większą rybę będziemy musieli dopiec w piekarniku . Upieczona rybę posypujemy kulkami granatu i podajemy .
Okoń morski w papirusie
Okonia zawijamy w papirus i smazymy na patelnii