Sposób przygotowania:
Okruszkowy deser
W garnku zagotowałam wodę z dodatkiem soli.Gdy ta zaczęła wrzeć wsypałam makaron.Gotowałam 5 minut -aby makaron stał się al dente ( pół twardy). Do miski wsypałam pokruszone świeże kromki chleba,posiekaną pietruszkę (2 łyżki) oraz posiekane oregano( 1 łyżka) wymieszałam.Całość lekko zmiksowałam.Na patelni z dodatkiem oliwy wycisnęłam czosnek.Dorzuciłam zawartość z miski.Podsmażałam na wolnym ogniu,pod koniec przyprawiając solą oraz pieprzem. Gdy makaron się ugotował,odcedziłam na durszlaku.Wybraną porcję przełożyłam na miseczkę,polałam oliwą z oliwek oraz wymieszałam z okruszkami z patelni *cała zawartość*.
zewa
MagdaMM
Babciagramolka
Ciekawa jestem rodzaju chleba jaki użyłaś i jakim cudem udało Ci sie usmażyc na chrupko zmiksowaną masę.