eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Omlecik z jeżynami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 255
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczny i zdrowy omlet jeżynowy. Każdy kto lubi omlety, zwłaszcza owocowe - mój jeżynowy zasmakuje wam najbardziej.

Omlecik z jeżynami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlecik z jeżynami

 

Sposób przygotowania:

Omlecik z jeżynami
Do miski wsypujemy płatki owsiane, siemię lniane oraz orzechy i miód lipowy. Mieszamy. Do osobnej miski, wbijamy jajko i dokładnie roztrzepujemy. Później dodajemy jogurt. Mieszankę z płatkami wsypujemy do jajka z jogurtem, dodajemy proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Do połączonych składników wrzucamy jeżyny (dodałam zamrożone). Całość mieszamy. Ciasto omletowe wlewamy na patelnię teflonową. Smażymy na małym ogniu z obu stron. UWAGA: łatwo przypalić i trudno odwracać, gdyż może się "połamać"! Omlet podałam z plasterkami bananów oraz całymi jeżynami i polałam jogurtem owocowym.
Omlecik z jeżynami
Płatki owsiane i siemię lniane zmieszałam z orzechami.
Omlecik z jeżynami
Suchą mieszankę wsypałam do roztrzepanego jajka.
Omlecik z jeżynami
Do całej masy dałam zamrożone owoce.
Omlecik z jeżynami
Wszystko dokładnie wymieszałam i wlałam na patelnię.

Tagi:

jajko jajka