Sposób przygotowania:
Omleciki
BISZKOPT: Białka oddzielic od żółtek-ubijać na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodać cukier i żółtka.Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiac przez sitko,dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Na blachę wyłożona pergaminem wylewac niewielkie placki.Piec w temp.180*C-200*C przez 10 min.
NADZIENIE: Do zimnej kremówki dodać cukier waniliowy i śmietanfixy i ubic na sztywno.Zimne placki biszkoptowe smarujemy dżemem następnie bitą śmietaną-na to układamy pokrojone brzoskwinie i przykrywamy drugim plackiem (tak samo musi byc posmarowany dżemem i bitą śmietaną).Posypujemy obficie cukrem pudrem i ostrym nożem przekrawamy na połowe.
NADZIENIE: Do zimnej kremówki dodać cukier waniliowy i śmietanfixy i ubic na sztywno.Zimne placki biszkoptowe smarujemy dżemem następnie bitą śmietaną-na to układamy pokrojone brzoskwinie i przykrywamy drugim plackiem (tak samo musi byc posmarowany dżemem i bitą śmietaną).Posypujemy obficie cukrem pudrem i ostrym nożem przekrawamy na połowe.
msewka
asia77