Karolaa

Karolaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

"Omlet" biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Masz ochotę na słodki deser a nie masz dużo czasu aby coś przygotować? Polecam smaczny, prosty i szybki omlet z piekarnika z bitą śmietaną i truskawkami.

"Omlet" biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

Składniki:

"Omlet" biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

 

Sposób przygotowania:

"Omlet" biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać przesianą mąkę. Wymieszać dokładnie.Do masy dodać pianę z białek delikatnie wymieszać. Wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia czarną blachę z wyposażenia piekarnika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180^C przez 7-10 minut.Śmietanę ubić z śmietanfix oraz 2 łyżkami cukru pudru.Omlet podzielić na 4 części, posmarować bitą śmietaną i wyłożyć pokrojonymi w plastry truskawkami. Złożyć na pół. Posypać cukrem pudrem, ozdobić.