lala11

lala11

Kuchcik
[Przepisów: 5]

omlet biszkoptowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lekki i puszysty omlet, świetny na początek dnia.

omlet biszkoptowy

Składniki:

omlet biszkoptowy

 

 

  • olej lub masło do smażenia
  • opcjonalnie twarożek ze śmietaną do przełożenia omleta, cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

omlet biszkoptowy
Jaja dokładnie umyć i sparzyć,wybić oddzielając żółtka od białek.Żółtka roztrzepać , dodać przesianą mąkę i cukier, białka ubić na sztywną pianę, wszystko delikatnie połączyć. Ciasto wlać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na średnim/małym ogniu do momentu aż omlet delikatnie zarumieni się od spodu.omlet lekko przewrócić i smażyć po drugiej stronie.Im grubsza warstwa ciasta tym lepiej. podawać gorący , przełożony masą serową ,konfiturą lub posypany cukrem pudrem.

Tagi:

biszkopt omlet