Sposób przygotowania:
Tortille - placki pszenne
1. Do miski dodajemy mąkę przesianą przez sitko, dodajemy Sól, roztopione masło oraz stopniowo gorącą wodę.
2. Mieszamy składniki I wyrabiamy ciasto kilka minut, aż będzie elastyczne.
3. Przykrywamy ciasto i odstawiamy na około 30 minut.
4. Ciasto formujemy na kształt cienkiego walka i dzielimy na równie części, które rozwałkowujemy na bardzo cienkie placki.
5. Na nagrzanej i suchej patelni smażymy placki, aż do zrumienienia i pojawienia się pęcherzyków powietrza. Smażymy z dwóch stron.
2. Mieszamy składniki I wyrabiamy ciasto kilka minut, aż będzie elastyczne.
3. Przykrywamy ciasto i odstawiamy na około 30 minut.
4. Ciasto formujemy na kształt cienkiego walka i dzielimy na równie części, które rozwałkowujemy na bardzo cienkie placki.
5. Na nagrzanej i suchej patelni smażymy placki, aż do zrumienienia i pojawienia się pęcherzyków powietrza. Smażymy z dwóch stron.