edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Tortille - placki pszenne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na domowe placki pszenne zwane tortille. Łatwe placki pszenne na domowe wrapy z ulubionym farszem.

Tortille - placki pszenne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortille - placki pszenne

 

Sposób przygotowania:

Tortille - placki pszenne
1. Do miski dodajemy mąkę przesianą przez sitko, dodajemy Sól, roztopione masło oraz stopniowo gorącą wodę. 

2. Mieszamy składniki I wyrabiamy ciasto kilka minut, aż będzie elastyczne.

3. Przykrywamy ciasto i odstawiamy na około 30 minut.

4. Ciasto formujemy na kształt cienkiego walka i dzielimy na równie części, które rozwałkowujemy na bardzo cienkie placki.

5. Na nagrzanej i suchej patelni smażymy placki, aż do zrumienienia i pojawienia się pęcherzyków powietrza. Smażymy z dwóch stron.
Tortille - placki pszenne
Do miski dodajemy mąkę przesianą przez sitko
Tortille - placki pszenne
Do przesianej mąki dodajemy pół łyżeczki soli
Tortille - placki pszenne
Do mąki dodajemy roztopione masło w wodnej kąpieli
Tortille - placki pszenne
Do wszystkich składników dodajemy gorącej wody, mieszamy i wyrabiamy ciasto

Tagi:

tortilla