olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Omlet marynarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wspaniały zarówno jak na deser, jak i na śniadanko, omlet z brzoskwiniami, czekoladą, rumem :) słodki i nieco kaloryczny :)

Omlet marynarski

Składniki:

Omlet marynarski

 

Sposób przygotowania:

Omlet marynarski
Brzoskwinie pokroić w kostkę, wymieszać z rumem i startą na dużych oczkach czekoladą. Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, wymieszać wlać na patelnię na rozgrzany tłuszcz, smażyć powoli nie mieszając. Gdy omlet się od sporu podsmaży- zwinąć łopatką oba brzegi do środka. Nałożyć nadzienie, zawinąć brzegi do środka i zapiec w piekarniku. PO wyjęciu z piekarnika można polać sosem waniliowym.