Sposób przygotowania:
Omlet z chorizo i dymką
Kiełbasę chorizo (lub inną pikantną, np. salami) pokrój w cienkie plasterki a następnie w wąskie paseczki. Podsmaż na łyżeczce tłuszczu i zdejmij z patelni. Odsącz na papierowym ręczniku. Jajka z odrobiną mleka ubij na pianę. Na patelni, na której smażyłeś kiełbasę, rozgrzej resztę tłuszczu i wlej masę jajeczną. Smaż, przesuwając łopatką do środka patelni ścięte jajka. Kiedy cała masa będzie już ścięta, wyłóż na górę usmażoną kiełbasę i posyp posiekaną dymką. Smaż jeszcze, aż spód omleta się przyrumieni, a cały omlet da się przesuwać na patelni. Ostrożnie złóż omlet na pół, zsuń z patelni i podawaj. Dłużej się pisze, niż robi :-)