Sposób przygotowania:
Orkiszowe babeczki z masą krówkową i gruszką
Gruszkę myjemy i wycieramy, kroimy i obieramy. Usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Dodajemy wybite jajko, olej, masę krówkową, cukier trzcinowy i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i ponownie mieszamy.
Masę przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Masę przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.