Sposób przygotowania:
Muffinki z gruszką
Do miski dajemy miękkie masło i pozostałe składniki kruszonki zagniatamy palcami kruszonkę ma być taka do sypania jeżeli trzeba to dodajemy jeszcze trochę mąki.
Gruszki wylewamy na sitko i kroimy w większą kostkę.
Do miski wsypujemy mąkę cukier kokosowy, cynamon kakao, proszek i sodę wymieszać.
Do drugiej miski wlewamy kefir i olej wbijamy jajka mieszamy ręcznie np trzepaczką.
Do płynnych składników wsypujemy suche składniki dodajemy, pokrojone gruszki mieszamy składniki bardzo krótko.
Przygotowaną masą napełniamy foremki silikonowe mi wyszło 8 babeczek. Na górę każdej babeczki sypiemy kruszonkę.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 minut i pieczemy około 30 minut.
POLECAM!!!!
Gruszki wylewamy na sitko i kroimy w większą kostkę.
Do miski wsypujemy mąkę cukier kokosowy, cynamon kakao, proszek i sodę wymieszać.
Do drugiej miski wlewamy kefir i olej wbijamy jajka mieszamy ręcznie np trzepaczką.
Do płynnych składników wsypujemy suche składniki dodajemy, pokrojone gruszki mieszamy składniki bardzo krótko.
Przygotowaną masą napełniamy foremki silikonowe mi wyszło 8 babeczek. Na górę każdej babeczki sypiemy kruszonkę.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 minut i pieczemy około 30 minut.
POLECAM!!!!
SylaUla
gosia56
Bardzo dziękuję były naprawdę pyszne ;)
gusia1000