Sposób przygotowania:
Gruszkowo - śliwkowe babeczki1.
Do naczynia wbić całe jajka i dosypać drobny cukier trzcinowy.
2.
Zmiksować na jednolitą masę.
3.
Wsypać mąkę pszenną i ponownie zmiksować.
4.
Wlać olej z pestek winogron i dalej miksować.
5.
Na końcu wsypać proszek do pieczenia i ponownie zmiksować.
6.
Obrać świeże gruszki, pokroić w gruba kostkę, dodać do ciasta. Śliwki także pokroić w kostkę i dodać do ciasta. Wszystko wymieszać łyżką.
7.
Do foremek włożyć papilotki i napełnić je ciastem z owocami do 2/3 wysokości.
8.
Wierzch posypać płatkami czekoladowymi.
9.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 - 25 minut.
10.
Wystudzić na kratce.
11.
Smacznego !