Sposób przygotowania:
Babeczki orzechowe z gruszkami
Gruszki myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
Pokrojone gruszki przekładamy do miski i dodajemy jajko, jogurt naturalny i mieszamy. Dokładamy mielone orzechy, mąkę, cukier i proszek do pieczenia, mieszamy. Do ciasta wsypujemy cynamon i ponownie mieszamy. Ciasto musi być gęste.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Pokrojone gruszki przekładamy do miski i dodajemy jajko, jogurt naturalny i mieszamy. Dokładamy mielone orzechy, mąkę, cukier i proszek do pieczenia, mieszamy. Do ciasta wsypujemy cynamon i ponownie mieszamy. Ciasto musi być gęste.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.