Sposób przygotowania:
Orkiszowe knedle twarogowe z truskawkami
Truskawki myjemy i odsączamy z wody, usuwamy szypułki. Twaróg przeciskamy przez praskę do miski, dodajemy wybite jajka i mieszamy. Wsypujemy mąkę, sól i zagniatamy ciasto na knedle. Formujemy podłużny wałek i tniemy nożem na mniejsze części.
Każdą część rozpłaszczamy i na środku układamy truskawkę, zlepiamy brzegi ciasta i formujemy knedla.
Knedle gotujemy w osolonej wodzie z olejem przez około 5 minut od wypłynięcia. Moje knedle podałam posypane ksylitolem.
Każdą część rozpłaszczamy i na środku układamy truskawkę, zlepiamy brzegi ciasta i formujemy knedla.
Knedle gotujemy w osolonej wodzie z olejem przez około 5 minut od wypłynięcia. Moje knedle podałam posypane ksylitolem.
biedroneczki
Czekoladka 2