WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2147]

Schabowe z kalafiorem i żółtym serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe zasmażane z fuszonym kalafiorem i żółtym serem. Można je podać tradycyjnie z ziemniakami i surówka.

Schabowe z kalafiorem i żółtym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe z kalafiorem i żółtym serem

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z kalafiorem i żółtym serem

ETAP 1:

Kalafior ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić kalafior i zrumienić. Doprawić solą i pieprzem.

Plastry schabu rozbić na kotlety. Przyprawić solą i pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Kotlety włożyć na patelnię na rozgrzany olej. Usmażyć z jednej strony. Przewrócić.

Na każdym kotlecie ułożyć porcję kalafiora i plaster sera. Patelnię przykryć i smażyć aż druga strona kotletów się usmaży. Ser na wierzchu powinien się rozpuścić.

Kotlety podawać z ulubionymi dodatkami.

Schabowe z kalafiorem i żółtym serem
Schabowe w trakcie zasmażania na patelni
Schabowe z kalafiorem i żółtym serem
Plastry żółtego sera ułożone na kalafiorze
Schabowe z kalafiorem i żółtym serem
Kalafior usmażony z przyprawami na patelni na maśle
Schabowe z kalafiorem i żółtym serem
Schabowe opanierowane w bułce i w jajku ułożone na patelni