Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z cheddarem i masłem ziołowym w
Mięso umyć, osuszyć, każdą pierś przekroić wzdłuż na 3 plastry, lekko rozbić. Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem.
Plastry sera przekroić na pół (możemy użyć tartego). Masło ugnieść z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa położyć pół plastra sera oraz czubatą łyżeczkę masła. Założyć dwa brzegi piersi na farsz a następnie zwinąć w rulon.
Panierka:
Jajka roztrzepać z mlekiem. Bułkę tartą wymieszać z ziołami. Panierować roladki w jajkach a następnie w bułce tartej. Smażyć w rozgrzanym oleju/ smalcu na rumiano z obu stron.
Plastry sera przekroić na pół (możemy użyć tartego). Masło ugnieść z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa położyć pół plastra sera oraz czubatą łyżeczkę masła. Założyć dwa brzegi piersi na farsz a następnie zwinąć w rulon.
Panierka:
Jajka roztrzepać z mlekiem. Bułkę tartą wymieszać z ziołami. Panierować roladki w jajkach a następnie w bułce tartej. Smażyć w rozgrzanym oleju/ smalcu na rumiano z obu stron.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości