Sposób przygotowania:
Orzechowo-czekoladowe ciasteczka
Przesiej makę do miski, dodaj sól. Rozpusć czekoladę w garnuszku wstawionym do większego garnka z wrzącą wodą. Odstaw. Elektrycznym mikserem utrzyj masło z cukrem na lekki i puszysty krem. Krem powinnien byc jasny i gładki. Jaja ubij z wanilią i połącz z kremem maślanym na jednolita masę. Mieszając, wsyp czekoladę potem orzechy i mąkę. Podziel ciasto na cztery równe porcje i z każdej uformuj wałek o średnicy około 5 cm. Zwiń wałki w folię i włóż do lodówki, zeby zupełnie stwardniały. nagzrej piekarnik do 190 stopni. Natłusc dwie blachy. Pokrój ciasto na plasterki grubości około pół centymetra. Ułoż je na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 10 min.