iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Orzechowy krokant

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jeśli mamy w domu orzechy to bardzo łatwo możemy przygotować taki krokant który smakuje jak ten drogich firm.

Orzechowy krokant Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Orzechowy krokant

 

 

 

Sposób przygotowania:

Orzechowy krokant
Orzechy po wyłuskaniu posiekać lub grubo zmielić przy użyciu robota. Masło stopić i dodać do niego orzechy oraz cukier, cały czas mieszając smażyć do momentu zrumienienia orzechów. Gorący krokant wysypać na folię aluminiową i rozsypać cienką warstwą, kiedy krokant jest jeszcze ciepły trzeba go przemieszać gdyż lubi się skleić w jedną bryłę. Zimny krokant przełożyć do szczelnego pojemniczka.
Orzechowy krokant
orzechy włoskie dokładnie wyłupać ze skorupek
Orzechowy krokant
orzechy grubo zmielić w robocie lub posiekać
Orzechowy krokant
orzechy razem cukrem smażyć do zrumienienia
Orzechowy krokant
gorący krokant wysypać na folię aluminiową