Sposób przygotowania:
Ostro-łagodny mix sałatkowy
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki. Marchewkę i pietruszkę pokroić w drobną kostkę (można użyć warzyw z rosołu-ja tak zrobiłam). Obrane jajka pokroić w kostkę średniej wielkości i dodać do pokrojonych warzyw. Z parówki i kiełbas zdjąć osłonki. Parówki pokroić w plasterki grubości około 0,5 cm. Pozostałe obie kiełbasy w dosyć mała kostkę. Wszystko dodać do miski. Cebulkę i ogórka pokroić w mała kostkę, cebulkę wręcz drobno posiekać. Dodać do miski, doparwić do smaku i wszystko delikatnie wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać chrzan z majonezem i dodać do pozostałych składników. Dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej pól godziny. Smacznego!