Sposób przygotowania:
Ostrygi z kuskus
1.Do oddzielnych misek wrzuć mąkę, rozbełtane jajka i kuskus. Do miski z kukusem dodaj kmin i skórkę z cytryny. Teraz każdą ostrygę obtocz kolejno w mące, jajku i kuskusie. Ostrygi można robić we frytkownicy ustawionej na 180 stopni lub w garnku z olejem. Żeby sprawdzić czy olej w garnku jest odpowiedniej temperatury, wrzuć do niego kawałek chleba. Jeśli zarumieni się w mniej niż 30 sekund to znaczy, że temperatura jest ok. Smaż ostrygi aż będą chrupiące i złociste.
2.Sos majonezowy. Zmieszaj ze sobą wszystkie składniki i dopraw solą i świeżo mielonym, czarnym pieprzem.
3.Aranżacja talerza. Jeśli masz kawałek soli kamiennej możesz ją ułożyć z boku na talerzu. Weź skorupy ostryg i ułóż je na talerzu. Do każdej z nich wsadź liść gałązkę pietruszki i ułóż na niej ostrygę. Na to łyżką nałóż majonez.
2.Sos majonezowy. Zmieszaj ze sobą wszystkie składniki i dopraw solą i świeżo mielonym, czarnym pieprzem.
3.Aranżacja talerza. Jeśli masz kawałek soli kamiennej możesz ją ułożyć z boku na talerzu. Weź skorupy ostryg i ułóż je na talerzu. Do każdej z nich wsadź liść gałązkę pietruszki i ułóż na niej ostrygę. Na to łyżką nałóż majonez.