Sposób przygotowania:
Trio świeżych ostryg
1.Do naczynia wrzuć ostrygi, posiekaną szalotkę, zalej octem i posól. Do miski wrzuć posiekany szczypiorek, kapary, pietruszkę, zalej sokiem z cytryny, dodaj czosnku i wymieszaj. Dodaj więcej soku z cytryny, oliwy z oliwek i pieprzu do smaku. Polewaj sosem ostrygi i jedz.
2.Do miski wsyp bułkę tartą, szczypiorek, śmietanę i starty ser. Wymieszaj. Umieść ostrygi na blasze do pieczenia lub na patelni grillowe i polej sosem. Grilluj, piecz aż ser się roztopi. Podawaj od razu po przyrządzeniu.
2.Do miski wsyp bułkę tartą, szczypiorek, śmietanę i starty ser. Wymieszaj. Umieść ostrygi na blasze do pieczenia lub na patelni grillowe i polej sosem. Grilluj, piecz aż ser się roztopi. Podawaj od razu po przyrządzeniu.