IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Owoce pod pierzynką striaciatella

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Niesamowicie banalny deser owocowy pod pierzynką z serka striaciatella schłodzonych w zamrażarce idealny na upalne i chłodniejsze dni

Owoce pod pierzynką striaciatella Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Owoce pod pierzynką striaciatella

 

 

  • 150g serka typu striaciatella

 

  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych - opcjonalnie

Sposób przygotowania:

Owoce pod pierzynką striaciatella
Wszystkie owoce dokładnie myjemy. Banana obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki i układamy na dnie miseczek. Umyte owoce białych winogron kroimy na połówki i w miarę możliwości pozbawiamy pestek. Nakładamy do salaterek jako kolejną "warstwę" na plasterki banana. Dodajemy jagody. Owoce przykrywamy kilkoma łyżkami serka typu striaciatella, na wierzch układamy truskawki. Jeśli ktoś lubi - deser można osypać łyżeczką wiórek kokosowych. Tak przygotowaną całość wstawiamy na 15-20 minut do zamrażarki, jednak pilnujemy, by serek i owoce mocno się schłodziły lecz nie zamarzły.
Owoce pod pierzynką striaciatella
Banana kroimy w półplasterki i układamy na dnie naczynia
Owoce pod pierzynką striaciatella
Owoce białych winogron kroimy na połówki
Owoce pod pierzynką striaciatella
Do winogron i banana dodajemy umyte jagody
Owoce pod pierzynką striaciatella
Owoce przykrywamy serkiem striaciatella po czym dodajemy truskawki

Tagi:

winogrona