lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Brzoskwinie pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

aromatyczne małe co nieco

Brzoskwinie pod pierzynką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Brzoskwinie pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie pod pierzynką
Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z goździkami, cynamonem, imbirem, masłem i cukrem. Smażyć na średnim ogniu aż owoce zrobią się miękkie i odparuje nadmiar wody. Zostawić do wystygnięcia. w tym czasie zrobić kruszonkę: Migdały pokruszyć na drobno, do miski włożyć wszystkie składniki i dobrze wymieszać, aż powstaną drobne okruszki. Kokilki wysmarować masłem. Z masy owocowej usunąć najlepiej goździki, ponakładać po równo do sześciu foremek, przykryć kruszonką. Wstawić do rozgrzanego do 180 C piekarnika na 20 min. Można podawać na ciepło z lodami lub wystudzone.
Brzoskwinie pod pierzynką
Smażyć na średnim ogniu aż owoce zrobią się miękkie
Brzoskwinie pod pierzynką
do miski włożyć wszystkie składniki i dobrze wymieszać, aż powstaną drobne okruszki
Brzoskwinie pod pierzynką
ponakładać po równo do sześciu foremek