Sposób przygotowania:
Biszkopt pod pierzynką
Żółtka lekko spieniamy, następnie dodajemy pół szklanki gorącej wody i przez chwilę ubijamy, po czym dodajemy cukier i cukier waniliowy. Ubijamy aż masa stanie się puszysta i gęsta. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy przez sito. Do ubitej masy z żółtek i cukru dodajemy porcjami, na przemian, mąkę z proszkiem oraz ubitą na sztywno pianę z białek delikatnie wszystko mieszając. Ciasto wylewamy natychmiast do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Ciasto należy piec w średnio gorącym piekarniku. W tym czasie przygotowujemy obie galaretki według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Śmietankę ubijamy na delikatną masę (nie słodzimy jej!) z dodatkiem lekko tężejącej galaretki pomarańczowej. Biszkopt po upieczeniu i ostudzeniu przekrawamy na płasko. Na biszkopt przelewamy ubitą śmietankę z galaretką, a następnie polewamy tężejącą galaretką truskawkową. Można oczywiście na śmietanę dodać owoce bądź bakalie według uznania. Ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów bądź polewamy polewą. Ciasto odstawiamy do chłodnego miejsca aby pianka i galaretka stężały. Smacznego!