Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Owoce w sosie z wina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny owocowy deserek nie dla dzieci

Owoce w sosie z wina

Składniki:

Owoce w sosie z wina

 

  • Brzoskwinie 30 dkg Morele 20 dkg Wino białe 1 szkl Żółtka 4 szt cukier 5 dkg

Sposób przygotowania:

Owoce w sosie z wina
Owoce opłukać usunąc pestki. Wino zagotować w rondelku pod przykryciem. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, wlać do nich powoli, mieszając zagrzane wino, ubijać masę na parze aż do zgęstnienia. Owoce ułożyć na talerzykach lub w salaterkach, zalać przygotowanym sosem, pozistawić w chłodnym miejscu na ok. jednej godziny do ostudzenia.