Sposób przygotowania:
Owsianka na soku z bakaliami i bananemWykonanie owsianki:

Sok pomarańczowy wlewamy do garnka i zagotowujemy. W między czasie płatki owsiane wsypujemy do miski, następnie zalewamy je gorącym sokiem, dokładnie mieszamy i przykrywamy talerzykiem. Następnie tak przygotowane płatki odstawiamy na jakieś 10 minut, żeby napęczniały i wchłonęły sok.
Z bakaliami:

Następnie do napęczniałych płatków dodajemy rodzynki i posiekane orzechy i całość dokładnie mieszamy.
Podanie:

Tak wykonaną owsiankę nakładamy do miseczek, dekorujemy posiekanymi orzechami włoskimi, rodzynkami i pokrojonym w plasterki bananem. Podajemy na śniadanie.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 2 duże porcje.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)