gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Siekane kotlety rybne z marchewką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowite kotlety rybne siekane z dodatkiem marchewki i żółtego sera. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Siekane kotlety rybne z marchewką i serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Siekane kotlety rybne z marchewką i serem

 

  • 1 kg filetów rybnych (np dorsz),
  • 2 marchewki,
  • 100 g zółtego sera,
  • 3 jajka,
  • 3 łyżki mąki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • 1 łyżeczka tymianku,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Siekane kotlety rybne z marchewką i serem
Filety rybne kroimy w drobną kosteczkę.

Marchewkę trzemy na tarce o małych oczkach.

Ser trzemy na tarce o dużych oczkach.

Rybę, marchewkę i ser mieszamy ze sobą.

Dodajemy jajka, mąkę, koncentrat pomidorowy i przyprawy.

Dokładnie mieszamy.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

Łyżką wykładamy masę i lekko formujemy placuszki.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;)
Siekane kotlety rybne z marchewką i serem
Dodajemy jajka, mąkę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Siekane kotlety rybne z marchewką i serem
Łyżką wykładamy masę i lekko formujemy placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.