Sposób przygotowania:
Pomidorowa pasta rybna
Mięso z ryby oddzielamy od ości. Przekładamy do pojemnika i blendujemy na gładką masę.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Do miseczki wkładamy składniki na sos i mieszamy.
Do miski wkładamy masę rybną i dodajemy pokrojone składniki oraz przygotowany sos.
Mieszamy. Przekładamy do salaterki i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Do miseczki wkładamy składniki na sos i mieszamy.
Do miski wkładamy masę rybną i dodajemy pokrojone składniki oraz przygotowany sos.
Mieszamy. Przekładamy do salaterki i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.