kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1014]

Pomidorowa pasta rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną pastę rybną do pieczywa. Przygotowana z pieczonych makreli z dodatkiem warzyw oraz domowego sosu z majonezu i koncentratu pomidorowego. Polecam.

Pomidorowa pasta rybna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowa pasta rybna

 

  • 4 pieczone filety z makreli
  • 1 mała biała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 płaskie łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Pomidorowa pasta rybna
Mięso z ryby oddzielamy od ości. Przekładamy do pojemnika i blendujemy na gładką masę. 

Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.

Do miseczki wkładamy składniki na sos i mieszamy.

Do miski wkładamy masę rybną i dodajemy pokrojone składniki oraz przygotowany sos.

Mieszamy. Przekładamy do salaterki i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Pomidorowa pasta rybna
Oddzielone mięso pieczonych makreli od ości.
Pomidorowa pasta rybna
Obraną cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę.
Pomidorowa pasta rybna
Składniki na sos wkładamy do miseczki i mieszamy.
Pomidorowa pasta rybna
Wszystkie składniki na pastę rybną wkładamy do miski i mieszamy.