Sposób przygotowania:
Owsianka z gruszką
Gruszkę obieram, usuwam gniazda nasienne i kroje w niewielką kosteczkę.
Płatki owsiane zalewam mlekiem, doprowadzam do wrzenia i gotuję na małym ogniu kilka minut. Dodaję gruszkę, pokrojoną w niewielką kostkę, posiekane orzechy, mielony cynamon i starty imbir, słodzę do smaku i mieszam dokładnie.
Pod koniec gotowania dodaję suszoną żurawinę, delikatnie mieszam.
Gorącą owsiankę rozkładam na dwie miseczki i od razu podaję.
Płatki owsiane zalewam mlekiem, doprowadzam do wrzenia i gotuję na małym ogniu kilka minut. Dodaję gruszkę, pokrojoną w niewielką kostkę, posiekane orzechy, mielony cynamon i starty imbir, słodzę do smaku i mieszam dokładnie.
Pod koniec gotowania dodaję suszoną żurawinę, delikatnie mieszam.
Gorącą owsiankę rozkładam na dwie miseczki i od razu podaję.